martes, 28 de mayo de 2013

Investigadors de l'Universitat de Emory, identifiquen una proteïna que estimula els receptors orfes en el cervell



En el genoma humà hi han molts orfes, són proteïnes que al unir-se responen a una hormona, basades en la similitud de les seves seqüències a altres proteïnes.
Actualment, GPCRs (receptors enganxats a proteïnes G) hi han uns 100.

Un orfe GPCR, anomenat GPR37, ha despertat el interès de molts investigadors, perquè està connectada amb una forma hereditària de la malaltia del Parkinson.
Aquesta és abundant en la dopamina, ja que produeix les neurones que degeneren el Parkinson.  


Els investigadors d'aquesta universitat, Hall i Rebecca Meyer van idear una manera de detectar quan les cèl·lules productores de GPR37 reaccionaven amb el lligant de GPR37.
Van descobrir que les cèl·lules productores de GPR37 junt amb un parent proper GPR3711, responen a una proteïna coneguda com prosaposin.
Aquesta proteïna és un factor de creixement de les cèl·lules cerebrals i les protegeix contra l'estrès. A part, aquesta proteïna pot tractar afeccions com el Parkinson, dolor neuropàtic...

Hall està planejant buscar altres compostos que puguin activar GPR37, dels quals es poden derivar possibles millores de fàrmacs.

Notícia.

Nosaltres, sobre aquest tema, pensem que totes aquestes novetats, i tots aquests descobriments són possibles millores per a nosaltres en un futur.

I és que el Pàrkinson i d'altres malaties neurodegeneratives són un dels principals mals per a, generalment, les persones de la tercera edat de la nostra societat. D'aquesta manera, i si aconseguim millorar aquesta situació gràcies a aquesta proteïna, una gran part de la nostra societat no patiria.